Home Uncategorized Biotechnologie beleggingsfonds bestaat 1 jaar

Biotechnologie beleggingsfonds bestaat 1 jaar

by Paul

Het Welgesteld Biotechnologie Fonds opende in september 2018 haar deuren voor particuliere beleggers. Het biotech fonds opereerde tot dusver in de luwte met een beperkt belegd vermogen van EUR 2 miljoen van één participant.

Het beleggingsfonds van Welgesteld is één van de fondsen van ROI asset management. Met dit specieieke fonds speelt men op meerdere trends in de wereld. De kosten van gezondheidszorg worden door de vergrijzing steeds hoger en dus wordt de roep om efficiënte middelen steeds luider. Ook de verwachte gemiddelde levensduur zal de komende jaren stijgen, wat een motor zal zijn voor de biotech industrie. Binnen biotechnologie speelt innovatie een centrale rol.

Een parallelle ontwikkeling is dat de klassieke farmaciebedrijven hun ontwikkelingspijplijn zien opdrogen. Jonge biotechbedrijven hebben deze drijfveer om te zoeken naar nieuwe geneesmiddelen nog wel. Zij zijn daarom nu op regelmatige basis het doelwit van preventieve overnames. Dit maakt beleggen in biotechnologie aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar rendement op middellange termijn.

Doelstelling Biotechnologie Fonds

De doelstelling van het Welgesteld beleggingsfonds is het realiseren van een netto rendement hoger dan de benchmark: de NASDAQ Biotechnology Index. Om deze rendementsdoelstelling te halen maakt het fondsmanagement gebruik van een actief selectiebeleid binnen de sector. Het Welgesteld Biotechnologie Fonds belegt in middelgrote beursgenoteerde biotech bedrijven in binnen- en buitenland. Het fondsmanagement hanteert een multi-criteria-aanpak, waarbij harde financiële cijfers gecombineerd worden met een modelmatige beoordeling van de kans op medisch succes. Het fondsmanagement gaat uit van een lange termijn investering, al kunnen er ook tussentijds winsten gerealiseerd worden bij overnames of bij het bereiken van mijlpalen in de ontwikkeling.

Het fondsmanagement van het Welgesteld Biotechnologie Fonds beheert een breed gespreide portefeuille van biotechnologiebedrijven. Investeerders kunnen participeren vanaf een bedrag van 25.000 euro. Beleggers in het Welgesteld Biotechnologie Fonds worden er nadrukkelijk op gewezen dat beleggen risico’s met zich meebrengt. De waarde van de Participaties kan sterk fluctueren. Risico en rendement gaan immers hand in hand. Rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment