Warning: Use of undefined constant HTTP_USER_AGENT - assumed 'HTTP_USER_AGENT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/roiam/domains/biotechbeleggen.nl/public_html/wp-content/themes/soledad/header.php on line 1
Beleggen in de gentherapie revolutie - Beleg in Biotech
Home Biotech beleggen Beleggen in de gentherapie revolutie

Beleggen in de gentherapie revolutie

by Paul

Binnen de biotechnologie is gentherapie de jongste loot aan de stam. Omdat deze wetenschap nog maar net is begonnen, is het potentieel van alle biotech bedrijven die zich hierop hebben gestort in principe gelijk.

De medische wetenschap is er alles aan gelegen om ziektes en aandoeningen te genezen en zo mogelijk te voorkomen. De moderne biotechnologie stelt ons meer en meer in staat stappen te zetten om dit laatste mogelijk te maken. Een genetische afwijking kan immers bepalen of iemand ziek wordt, een stoornis heeft of zelfs vroegtijdig komt te overlijden. We kunnen inmiddels DNA lezen en schrijven. Gentherapie toepassen bij mensen is de volgende stap. Welke biotech bedrijven ontwikkelen nu al de gentherapieën van de toekomst?

Genmutatie en zeldzame ziekten

Onderzoekers hebben vastgesteld dat naar schatting 5.000 zeldzame ziekten worden veroorzaakt door een enkele mutatie of fout in de genen van een individu. Hoewel veel van deze mutaties slechts zelden voorkomen, kan ‘herschrijven’ van het DNA bij deze mensen toch een jaarlijkse omzet van $1 miljard of meer genereren. Dit komt door de hoge prijs van een gentherapiebehandeling.

Beleggen in gentherapie

Gentherapie kan de mensheid in de komende decennia van veel ziektes en genetische aandoeningen verlossen. Dit segment van de biotech-industrie heeft een heel grote toekomst voor zich. Voor beleggers in biotech is het daarom prijsschieten op een mix van grote en kleine bedrijven. We zien 3 categorieën: bedrijven die aantrekkelijk zijn als zelfstandige entiteiten, bedrijven die waarschijnlijk zullen worden overgenomen, en bedrijven die de overnemende partij zullen zijn.

Het beleggingsfonds van Welgesteld heeft voorzichtig plaats ingeruimd voor deze tak van de moderne biotechnologie. Na grondige analyse hebben we kleinere posities ingenomen in enkele van de meest veelbelovende biotech bedrijven. Aan de hand van de eerste testresultaten, of omdat we hebben gekeken naar management, financierders en samenwerkingsverbanden, weten we waarin we beleggen.

De moderne biotechnologie verandert de wereld en hoe gezond wij als mensen erop leven, voorgoed. Wilt u ook beleggen in de medische doorbraken van morgen? Het Welgesteld Biotechnologie Fonds staat open voor participanten die willen investeren in dé groeisector van nu.

Kijk eens op de website van ROI asset management wat onze beleggingsfondsen voor kansen bieden aan u als belegger.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment